Kurz sebaobrany slúži aj proti pocitu strachu

Pocit strachu je pre každého sklučujúci. Obmedzuje v živote a nič neprináša. Práve naopak, kvôli nemu nežijeme naplno a obmedzujeme sa. Chcete ísť po zotmení von do mesta, ale bojíte sa rizík, ktoré so sebou nočný život v meste prináša? Zostať doma nie je riešením. Kurz sebaobrany je spôsob, ako poraziť strach a vykročiť sebavedomo do ulíc. Nemusíte byť svalnatej postavy ani mať dlhoročné skúsenosti s bojovým umením. Kľúčovým je moment prekvapenia a správne zvládnuté techniky.

Kurzy sebaobrany
Vedieť sa ubrániť pred útočníkom…

Kurz sebaobrany pre samoukov?

Existuje množstvo spôsobov, ako sa naučiť obranným technikám. Nie všetky však zaručujú efektivitu a správne zvládnutie. Môžete sa učiť pomocou knižiek, alebo čoraz obľúbenejším sledovaním stránky Youtube, kde nájdete množstvo videí od rôznych autorov, ktorí predvádzajú cviky. Tieto spôsoby vyžadujú hodiny a hodiny memorizácie postupov a trikov. Nikto na vás však nedozerá a tým pádom si nemôžete byť istí či predvádzate obranné úkony správne. Nejde len o prevedenie samotné, ale týka sa to aj vášho postoja, ktorý môže odhaliť vaše slabiny potenciálnemu útočníkovi. Medzi najmodernejšie a najosvedčenejšie techniky patrí napríklad Krav Maga, ktorá sa na Slovensku vyučuje už vo viacerých mestách a rastie na popularite. Jedná sa o kurz sebaobrany, ktorý chráni nielen vás, ale aj zdravie útočníka.

Kurzy sebaobrany
…je dnes veľmi potrebné – kedykoľvek a kdekoľvek.

Ide to aj bez boja

Absolvovať kurz sebaobrany nemusí byť jediným východiskom vášho strachu. O útočníkoch je známe, že vyhľadávajú jednoduché koristi. To znamená, že ak vyzeráte bojazlivo, ste pre nich zaujímavým terčom. Ako sa teda vyvarovať takýmto problémom? Možno to vyznie jednoducho, ale musíte vyzerať silne a sebavedomo. V podstate je to obkukaný trik už zo školských čias, kedy si šikanujúci dovoľovali len na slabších. Rovnako to platí aj vo svete dospelých. Dáte najavo svoje slabiny a okolie to bude chcieť využiť. Pokiaľ to nedokážete, je dobré absolvovať kurzy osobne, pod dohľadom skúsených tútorov, ktorí ochotne poradia. Potom už nemusíte premýšľať nad tým, ako vyzeráte v uliciach mesta, ale čo reálne dokážete.